איך מכינים פסטרמה בבית?
הפסטרמה הקנויה אכן מצוינת אבל היא גם מכילה חומרים שאיננו רוצים לאכול. אז מה עושים? איך מכינים פסטרמה בבית? הסירו את הפחד, קל להכין לבד פסטרמה טעימה ביותר.
מקור המתכון הוא בעתון הארץ. מאז הוא עבר קצת שינויים כדי להתאימו ל- GAPS.
כלים
תבנית אינגליש קייק.
חבל
חומרים:
חצי חזה הודו נקבה
למשרה:
1 כוס מים רותחים
1 כף שטוחה מלח הימלאיה
1 כף דבש
2 כפות פפריקה מתוקה
10 כדורי פלפל
3 עלי דפנה
3-4 שיני שום קלופות
2 כפות רוטב סויה ללא גלוטן (תלוי במצב המעי. בעיקרון אסור בגאפס). אפשר להחליף בחצי כוס מיץ תפוזים.
ציפוי
2 כפות דבש
כפית חרדל
2 כפות שמן זית
גרגרי כוסברה טחונים
עשבי תיבול פרובאנס/טוסקנה
קצת פלפל שחור.
הוראות הכנה:
1. |
קונים חצי חזה הודו נקבה.
|
![]() |
2 |
ממליחים קלות במלח הימאליה או אטלנטי |
![]() |
3 |
אוספים/מקפלים את הבשר לגוש צפוף ומוארך. מלפפים וקושרים בחבל (שפגט או חבל לבן). יש מקומות שאפשר לקנות בהם חזה הודו במין גרב ארוגה - זה מצוין, אם כי סתם יקר. |
![]() |
4 |
מניחים את הבשר הקשור בתבנית אינגליש קייק או בתבנית ארוכה מאלומיניום (פחות רצוי). |
![]() |
5 |
מכינים משרה מהמרכיבים ברשימת המשרה למעלה. תופתעו לשמוע שבכל רטבי הסויה יש גלוטן. אני משתמשת רק בסויה ללא גלוטן אותה ניתן למצוא בחנויות טבע. הסויה עצמה אינה מותרת ב- GAPS אבל הנסיון אומר שרוטב סויה, מהיותו מותסס אינו עושה בעיה לרוב האנשים. לגבי הסויה תחליטו לבד. את הסויה ניתן להחליף בחצי כוס מיץ תפוזים. |
![]() |
6 |
שופכים את המשרה על הבשר. |
![]() |
7 | מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-24 שעות. כעבור 12 שעות הופכים את הבשר בתוך המשרה. | ![]() |
8 |
כעבור יממה מוציאים מהקרור, נותנים לבשר לטפטף ולהתייבש כחצי שעה ואם הוא עדיין רטוב מייבשים בעדינות עם מגבת נייר ומורחים בתערובת הציפוי. מחממים תנור ל-250 מעלות, גריל, ושמים את הבשר על רשת הגריל. מקפידים לשים דף נייר פרגמנט עמיד לחום על רצפת התנור כי כל העסק מטפטף. צולים 5 דקות בחום הגבוה. מורידים חום ל-150 מעלות וצולים שעה. |
|
9 |
זהו. צריך להיות שחום יפה. מאד טעים עם חרדל. בעיקרון חרדל מותר ב-GAPS, אלא אם הוא מכיל חומרים אסורים. הפסטרמה נשמרת לפחות שבוע במקרר. מצוין לארוחת בוקר או כשסתם מתחשק משהו. |
![]() |
|
||
|
||