פרק I בהרצאה של Dr. Natasha Campbell Mcbride בכנס של
בתרגום לעברית על ידי Yael Pearl שמשקיעה שעות רבות בכדי לעזור ולהנגיש את תכנית GAPS לדוברי העברית. תודה מקרב לב. וזה מה שיעל כתבה על ההרצאה הזו:
"ד"ר נטשה מקברייד , בקטע קצר ( 7 דקות ) מתוך אחת ההרצאות שלה על אוטיזם ועל יתרונות תכנית התזונה גאפס להקלה וטיפול משמעותיים בתסמיני האוטיזם. (וגם...הפרעות קשב וריכוז, היפראקטיביות ועוד מחלות רבות..)
שנה חדשה וזה.... אז זו המתנה שלי למי שיבחר לקבל.
שתהיה זו שנה של חשיבה מחדש.
של השכלה עצמית. של אופטימיות רחבה ושל החזרת האמון של ההורים בעצמם ובכוחם להזיז הרים וגבעות למען ילדיהם אף על פי ולמרות הקולות המרובים שאמרו, שאומרים ושיאמרו לכם אחרת.
החלק הזה שבחרתי לתרגם הוא זה שטלטל אותי בפשטותו והצית את התהליך האישי שלנו."
מעדיף לקרוא? תמלול ההרצאה כאן.
פרק III בהרצאה של Dr. Natasha Campbell Mcbride בכנס של
בתרגום לעברית על ידי Yael Pearl שמשקיעה שעות רבות בכדי לעזור ולהנגיש את תכנית GAPS לדוברי העברית. תודה מקרב לב.
זהו מידע חשוב ופרקטי לכל מי שסובל מסימפטומים של מערכת העיכול, וגם לבעיות רבות אחרות. יתכן והרעיון שמערכת העיכול
משפיעה באופן ישיר על הרבה מאד דברים שקורים לכם בגוף, הוא חדש לכם. אם כך, ההרצאה תחדש לכם הרבה, ואולי תמצאו כאן פתרון לכמה מהבעיות הפיזיות שמטרידות אתכם.
הקשיבו להרצאה, היא תעזור לכם להתחבר לרעיון של GAPS.
החלק הזה של ההרצאה דן בנושאים הבאים:
ההרצאה המלאה (באנגלית ללא כתוביות ) כאן.
https://amara.org/en/videos/bu7POuqiiqlv/url/3389795/
ההרצאה היא מדצבר 2016
מתוך כנס בדצמבר 2016
מתוך כנס בדצמבר 2016
הזנה לעומת ניקוי / ד"ר נטשה קמפבל-מק'ברייד
אמא טבע סיפקה לנו שתי קבוצות של מזונות: מזון מהצומח ומזון מהחי. שתי הקבוצות האלו עובדות באופן שונה בתוך הגוף ויש חשיבות לצריכה של שתיהן. האדם הוא אומניבור: התפתחנו על כדור הארץ כשאנו אוכלים כל מה שיכולנו למצוא בסביבה המיידית שלנו – צמחים וחיות. זה מה שחוקרים כמו וסטון פרייס אישרו במחקרים המעמיקים על תרבויות מסורתיות סביב העולם. נסתכל על שתי קבוצות מזון אילו של מזון טבעי בפירוט נוסף.
כל האנרגיה על הכדור שלנו ממוחזרת, בעוד אנרגיה חדשה מגיעה מהשמש. בכדי לאגור את אנרגיית שמש ולהפוך אותה לחומר ממשי מוצק אמא טבע תכננה את הצמחים – יש להן את פעולת הפוטוסינתזה ההופכת את אור השמש לכלורופיל הבונה את החומרים הצמחיים. הקבוצה השניה של יצורים על כדור הארץ הצורכת את אנרגיית השמש בצורה של צמחים היא אוכלי העשב – חיות שתוכננו ועוצבו כך שיאכלו חומרים צמחיים. בכדי שאוכלי עשב יאכלו צמחים ויפיקו מהם חומרים מזינים אמא טבע ציידה אותם במערכת עיכול מיוחדת בעלת כרס פנימית (rumen). מערכת עיכול זו היא מאד ארוכה, עם מספר קיבות מלאות בבקטריות שוברות-צמחים. כך שזו לא הפרה (או כל אוכל צמחים אחר) שמעכלת את העשב אלא הבקטריות שבקיבות שלה.
בכדי לצרוך את אנרגיית השמש בצורה של חיות אוכלות עשב, אמא טבע יצרה את הקבוצה הבאה של בעלי חיים, הטורפים. שועלים, אריות, נמרים, זאבים וכו' אינם יכולים לעכל חומר צמחי כיוון שהם מצוידים במערכת עיכול שונה. מערכת העיכול של האדם דומה לזו של בעלי החיים הטורפים: יש לנו רק קיבה קטנה אחת, ללא בקטריות בתוכה. בעצם הקיבה שלנו תוכננה לייצר חומצה ופפסין שהם חומרים המסוגלים לפרק רק בשר, דגים, חלב וביצים. כשהמזון נע אל מחוץ לקיבה אל המעי, אנזימי לבלב ומרה מתווספים לתערובת על מנת להמשיך ולפרק את המזון ובכדי לספוג אותו. בקיצור, מערכת העיכול שלנו תוכננה כך שתוכל להתמודד בצורה הטובה ביותר עם מזון מהחי. אנשים ידעו זאת במשך אלפי שנים. הם ידעו שהמזונות המזינים ביותר עבורם הגיעו מבעלי חיים. הם אכלו צמחים רק כתוספת לבשר או כשמזון מהחי היה במחסור זמני.
על פי דעתי המקצועית, טבעונות היא סוג של הרעבה מוסווית. הילד אולי לא נראה רזה בעקבות כמות הפחמימות שנצרכות, אבל הגוף שלו מורעב לכל המרכיבים החיוניים והילד נכנס למדרון חלקלק של תת-תזונה."
נעמה עציץ תרגמה את ד"ר נטשה קמפבל מק'ברייד
"הניסיון הקליני שלי הראה לי שאחוז גבוה של בנים ובנות המפתחים הפרעות אכילה מתחילים עם צמחונות או טבעונות. אין לי ספק שהאופנה של צמחונות וטבעונות מהווה גורם משמעותי להפרעות נפש בקרב הצעירים שלנו.
בעקבות כל המיסאינפורמציה לגבי אוכל המפורסמת ללא הרף במדיה הפופולרית, הרבה מהציבור משוכנע שצמחונות היא בריאה. לכן, כאשר נערה צעירה מכריזה בבית שהיא החליטה להיות צמחונית, ההורים בדרך כלל לא מתנגדים. כאשר הנערה מפסיקה לאכול בשר, ולעיתים קרובות גם מזונות אחרים מהחי, היא מפתחת מחסורים תזונתיים רציניים. המחסור הראשון הוא בחלבון, מכיוון שצמחים הם מקור גרוע מאוד לחלבון והחלבון שהם כן מכילים הוא כמעט בלתי ניתן לעיכול למערכת העיכול האנושית.
החלבונים האיכותיים והקלים ביותר לעיכול לבני האדם מגיעים ממזון מהחי: בשר, דגים, ביצים ומוצרי חלב.
מחסור בחלבון הוא עניין רציני ביותר: הגוף לא יכול לייצר הורמונים, אנזימים, מוליכים עצביים ומספר עצום של חומרים פעילים אחרים, אז התפקודים הקשורים לחומרים אלה נפגעים.
כל זה קורה בגופו של ילד הנמצא בהתפתחות ודורש כמות גדולה של חלבון כדי לבנות רקמות ותאים חדשים.
במקביל למחסור בחלבון, הילד מפתח מחסור חמור באבץ, מכיוון שאבץ מגיע בעיקר מבשר, בייחוד בשר בקר. מינרל זה מעורב בכ-200 תגובות אנזימטיות בגוף, כולן פגועות כעת.
ישנו מידע רב שהולך ומצטבר המראה שאנשים עם הפרעות אכילה סובלים ממחסור כה חמור באבץ, שאפילו ברפואת המיינסטרים שבדרך רוחשת זלזול לתזונה, שוקלים תיסוף של אבץ בקבוצת מטופלים זו.
תזונות דלות בשומן מובילות למחסור בויטמינים מסיסי שומן: A, D, E, K. המשמעות של זה היא אסון למגוון של תפקודים מטבוליים בגוף, בייחוד במערכת החיסון.
קבוצת ויטמיני B היא עוד מחסור שקבוצה טיפולית זו מפתחת במהירות, מכיוון שבשר, ביצים ומוצרים אחרים מן החי הם המקור העיקרי לה.
תזונות צמחוניות מתבססות בעיקר על פחמימות, שדורשות כמות גדולה של מגנזיום לתהליך המטבולי שלהן, לכן הדבר הבא יהיה מחסור במגנזיום.
בזמן שפחמימות משנות את האיזון ההורמונלי בגוף לכיוון של יותר מדי ייצור אינסולין, כל התהליך המטבולי עובר למצב של אחסון שומן. במצב כזה, ירידה במשקל תהיה מאוד קשה. למעשה, אנשים העוברים לתזונה צמחונית בדרך כלל עולים במשקל.
טבעונות היא גרסה קיצונית יותר של צמחונות. ילד צמחוני אוכל לפחות מוצרי חלב וביצים, המספקים לו כמות מסוימת של ערכים תזונתיים חיוניים. טבעוני לא צורך שום דבר מהחי. חלק מהמומחים בתחום רואים בתזונה טבעונית לילדים כצורה של התעללות בילד, מכיוון שזה אומר למנוע מילד שנמצא בהתפתחות את רוב הערכים התזונתיים החיוניים. יותר מזה, על פי דעתי המקצועית, טבעונות היא סוג של הרעבה מוסווית. הילד אולי לא נראה רזה בעקבות כמות הפחמימות שנצרכות, אבל הגוף שלו מורעב לכל המרכיבים החיוניים והילד נכנס למדרון חלקלק של תת-תזונה."
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
קטע מתוך הפרק על הפרעות אכילה בספר של ד"ר נטשה קמפבל-מקברייד, Gut and Psychology Syndrome. הקישור לתרגום המלא בתגובות.
על ד"ר נטשה:
ד"ר קמפבל-מקברייד היא רופאה נוירולוגית ותזונאית, מחברת ספרים, מפתחת פרוטוקול תזונת גאפס ובעלים של חווה חקלאית בת-קיימא באנגליה. היא דוברת מרכזית בכנסים וסמינרים מקצועיים רבים ברחבי העולם ומרבה לקיים הרצאות בפני מטפלים מתחום הבריאות, קבוצות מטופלים ועמותות.
היא חברה ב- The Society of Authors, ב- The British Society for Ecological Medicine והיא דירקטורית בוועידה המייעצת של קרן ווסטון א.פרייס.
אי היכולת להשתמש בשומן כמקור אנרגיה – גנטיקה או מחסור בליזין? | ד"ר נטשה קמפבל-מקברייד 10.1.2022
מאת נעמה עציץ 1 בינואר 2023
הפרעת MCADD: האם מדובר בגנטיקה לקויה או חוסר בליזין?
האותיות MCADD הן ראשי תיבות של Medium-chain acyl-coenzyme A dehydrogenase deficiency – מחסור באצטיל-אנזים A של שרשרת בינונית.
על פי רפואת המיינסטרים, מחסור זה נחשב כנגרם מגנטיקה לקויה.
במילים פשוטות, במצב של MCADD הגוף לא יכול להשתמש בשומנים להפקת אנרגיה.
גוף האדם מעדיף להשתמש בשומנים לייצור אנרגיה, כמעט כל האיברים והרקמות שלנו משגשגים על שומנים כמקור האנרגיה הטוב ביותר. מצב בו לא ניתן להשתמש בשומנים, נוגד את הפיזיולוגיה האנושית הרגילה והוא אינו בריא, במיוחד לשריר הלב, מערכת העצבים ושרירי השלד.
למאמר המלא בעברית לחץ כאן
למאמר המקורי המלא לחץ כאן