סלמון כבוש

סלמון כבוש - גרבאלקס


GAPS_MARINATED_SALMONהדג הכבוש הוא אחד מהמזונות המופיע בתכנית המבוא של תכנית GAPS. לכן אני נותנת לו את הכבוד בין המתכונים הבסיסיים של GAPS המופיעים כאן, באתר. זהו סלמון כבוש "יבש" הקרוי גראבאלקס gravalax. יש גם כבישה בנוזלים ואז הוא נקרא marinated. אולי אעשה גם את זה. 


מקומם של הדגים הוא בין מזונות תכנית המבוא בגלל תכולת אומגה 3 שכל כך קשה להשיג בתזונה בתקופה בה אנחנו חיים. דגים יספקו גם יוד וסלניום וחלקם הם גם שיאנים בתכולת סידן (סרדינים). ובכל זאת, יש גם בעיות עם העניין. בגלל ביקוש גדול לסלמון קשה להשיג בכלל בעולם סלמון פראי אמיתי מהים הצפוני. זהו הסלמון הרצוי. בישראל אין סלמון כזה. כל דגי הסלמון המגיעים לארץ הם תוצרתה של החקלאות הימית. זה לא אומר שזה רע, אבל אין בזה כל דמיון לסלמון פרא. 4,000 טונות סלמון מגיעים לישראל מנורווגיה. במילים אחרות, מדי שבוע מוטסים לארץ כ-80 טון סלמון טרי. מטפלי גאפס אומרים להתרחק מסלמון מבתי גידול. אני עוד לא החלטתי אם התועלת רבה מהנזק. אם יש לכם מידע על יבוא של סלמון פראי, אשמח לשמוע. 

במקור המתכון הוא עם סוכר ואני המרתי את הסוכר בדבש. יצא מעולה.
טעם? הטעם של זה מאד עדין. אם חשבתם על ריח חזק של דג משומר, זה לא הכיוון. 



 

הוראות הכנה


כלים וחומרים:

צלחת רחבה, צלחת קטנה
משקולת 
נייר אפיה, 2 דפים 

300-350 גרם סלמון טרי
1 כף מלח
1 כפית דבש
1-2 כפות שמיר

  הוראות הכנה:

0

סלמון טרי - להקפיא ל-7 ימים על מנת להרוג פרזיטים, אם ישנם. ואז, להפשיר ולהמשיך.
סלמון קפוא - להפשיר ולהמשיך את המתכון.

 
1

זה נתח סלמון טרי של 330 גרם.
בצלחת אלו המצרכים הדרושים לתיבול. 
אני ערבבתי את התבלינים יחד ויצאה תערובת קצת דביקה וקשה למריחה. נראה לי שכדאי למרוח קודם את הדבש ואחרי זה לעסות פנימה את המלח והשמיר.


 

 2

שמים את הדג על דף נייר אפיה ועל צלחת גדולה.
מורחים ומחדירים היטב את התבלינים אל הדג רק בחלק העליון, כשהעור למטה. 

 
 3 עוטפים בנייר אפייה.
 4

מכסים בעוד צלחת ושמים משקולת כלשהי מעל, כדי ללחוץ את התבלינים אל תוך הדג. 

 
5 מכניסים את כל הקונסטרוקציה, כולל המשקולות אל המקרר ל-24 שעות.  
 6

מוציאים מהמקרר, שוטפים את הדג היטב במים ומייבשים במגבות נייר. לא לדאוג, הטעמים כבר בפנים והם לא ישטפו במים.

 
 7  עוטפים שוב בנייר אפיה את הדג שייבשנו.  
 8  מכסים בצלחת כדי שנייר האפייה לא יפתח.  
 9  מכניסים שוב למקרר ל-12 שעות  
 10

כך הוא נראה כשהוא מוכן. חותכים דק.

 
 11

טה דם! מוכן ומעלף!

 
     




יצירת קשר
/>